No Calendar Events Found or Calendar not set to Public.

Koninklijke onderscheiding voor onze voormalige Wyba voorzitter Ad Poulisse

Vrijdagmiddag 30 augustus reikte burgemeester Hans Janssen van de gemeente Oisterwijk een Koninklijke onderscheiding uit aan Ad Poulisse uit Wijchen. Ter gelegenheid van zijn pensionering, en tevens afscheid, was een gevarieerde en grootse afscheidsreceptie georganiseerd door scholengemeenschap 2College in Oisterwijk met vele sprekers. Bij de afsluiting van het officiële gedeelte van het dagprogramma werd de heer Poulisse verrast met een benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Ad Poulisse is in 1978 begonnen als docent geschiedenis en staatsinrichting bij verschillende middelbare scholen. Sindsdien heeft hij zich met tomeloze energie ingezet binnen het voortgezet onderwijs in de functies waarnemend voorzitter van de centrale directie, directielid en afdelingsleider. In 2004 volgde een benoeming tot rector bij het 2College en onder zijn leiding is dit weer een financieel gezonde school geworden. Zijn carrière kenmerkt zich door een niet aflatende grote betrokkenheid bij het belang van onderwijs in de samenleving. Sinds 2006 is de heer Poulisse voorzitter van de centrale directie van het 2College en betrokken bij het welzijn van allen die deel uitmaken van de organisatie van 2College. Zijn bestuurlijke kwaliteiten heeft hij in verschillende rollen ingezet. Gedeeltelijk vanuit de hoofdfunctie, maar ook daarbuiten was de heer Poulisse intensief betrokken bij talrijke landelijke en regionale ontwikkelingen. Voorbeelden hiervan zijn zijn lidmaatschap van diverse overleggroepen binnen de VO Raad, het bestuur van het Samenwerkingsverband Portvolio, samenwerking tussen onderwijs en het lokale beroepsleven, en overleggen met de gemeente betreffende de Lokaal Educatieve Agenda en het vluchtelingenonderwijs. Ook zet hij zich binnen de Academische Opleidingsschool in voor de verbetering van de duale lerarenopleiding.

Buiten het onderwijs is de heer Poulisse ruim twintig jaar actief geweest in de basketbalsport als trainer, docent en voorzitter van basketbalvereniging Wyba in Wijchen.

Voor het totaal aan bijzondere verdiensten voor de samenleving ontving de heer Ad Poulisse vrijdag 30 augustus de Koninklijke onderscheiding.

 

 

http://www.wijchensnieuws.nl/koninklijke-onderscheiding-voor-ad-poulisse-uit-wijchen/