Heren 1 - GS Stars

Na de verloren openingswedstrijd van vorige week stond voor Heren 1 weer een thuiswedstrijd op de planning tegen GS Stars uit Elburg. In de eerste minuten van de wedstrijd ging het gelijk op en was er voor Wyba geen vuiltje aan de lucht maar toen Van de Nes van Elburg zijn waarde van lange afstand kon laten zien liepen de gasten uit.

Een press ontregelde ook nog de aanval van Wyba en toen was de organisatie helemaal zoek. Aanvallend kwam er weinig meer tot stand en verdedigend lieten Wyba de gasten in hun spel komen en konden ze uitlopen tot 12-26 aan het eind van het eerste kwart. In het begin van het tweede kwart konden Robert Bril en Corstiaan aanvallend nog wat terug doen maar Wyba speelde nog steeds niet georganiseerd en liet het initiatief nog steeds over aan de gasten uit Elburg. Hierdoor stond Wyba met nog 3 minuten te gaan in het tweede kwart met 19-40 zelfs op een achterstand van 21 punten. Om het tij te keren werd er al een paar minuten gepressed door Wyba en beetje bij beetje haalden de Wijchense basketballers hun niveau.

Verdedigend werd Elburg onder druk gezet waardoor ze moeilijke schoten moesten nemen en Wyba na sterk reboundwerk snel een break in kon zetten en er minder druk op de aanval kwam. Ook werd zo de press van Elburg ontlopen en kon Wyba wat goede aanvallen opzetten en Corstiaan Kan en Jeffrey van Huenen werden in stelling gebracht. Puntje voor puntje kroop Wyba dichterbij en met de rust was de achterstand teruggebracht tot 12 punten.

In de rust werd alleen maar gesproken over inzet en verdedigend werk en een ontketend Wyba starte heel scherp in de tweede helft. Naast Corstiaan en Jeffrey waren het Thijs van Beek en Roel van Beek die met scores het gat konden verkleinen en Jaap Ratering zorgde met een geweldige drive ervoor dat de stand 40-42 werd. Als vervolgens Corstiaan met een score kort daarna gevolgd door een driepunter en een dunk voor een 54-49 voorsprong zorgt is iedereen de slechte start alweer vergeten. Maar het hele team is zich ervan bewust dat de wedstrijd nog 1 kwart duurt. De press bij Wyba blijft staan en de belangrijkste angel uit het spel van GS Stars kan eruit worden gehaald door een sterk verdedigend optreden van het hele team. Als daarna Sem Wintjes met 3 drietjes raak schiet wordt de voorsprong vergroot. 5 Minuten voor het einde komt GS Stars door driepunters nog tot 76-65 maar iedereen blijft verdedigend zijn taken uitvoeren en is de eerste overwinning van het verjongde Wyba een feit. Na een geweldige team-effort wordt de eindstand bepaald op 81-71.


Corstiaan Kan 25 punten en 11 rebounds, Sem Wintjes 11 punten.

Overnachten in Arcus tijdens de Nijmeegse Vierdaagse!
Welke activiteit zouden we met Trivos en Flyers samen kunnen organiseren?
Sponsor Wyba
“SponsorKliks,
met je eigen aankoop
Fysio
Jager van der Kamp