Heren 1 verliest derby van Trajanum

Na de overwinning op Pluto uit Wageningen stond er voor onze heren een tegenstander uit de streek op de planning. Het eerste team van Trajanum uit Nijmegen kwam naar Wijchen met Olaf Janssen en Kieran Celaire als spelers en met Lukas Baloeboen als coach. Hierdoor leefde het derby gevoel bij beide teams en toen de wedstrijd begon zat er al flink wat publiek in de Arcus.

Wyba begon heel zenuwachtig en leed een paar keer achter elkaar onnodig balverlies wat gelijk werd  afgestraft door Trajanum. Hierdoor liep Wyba halverwege het eerste kwart direct tegen een 4-14 achterstand aan. Nadat Wyba wat meer vertrouwen kreeg in eigen kunnen was het Robert Bril die aanvallend wat terug kon doen maar Trajanum was aanvallend moeilijk te stoppen en de voorsprong voor Trajanum bedroeg voor aanvang van het tweede kwart 14-23.

Ondanks de achterstand bleven de mannen van Wyba hard vechten in de verdediging en kregen ze verdedigend wat meer grip op de gasten van Trajanum waardoor de achterstand puntje voor puntje werd ingelopen. Corstiaan Kan kon inside langs zijn verdediger komen en scoren en Michiel Peeters werd een paar maal gevonden door zijn teamgenoten waardoor de ruststand 32-37 werd.

In het begin van de tweede helft zorgden Robert Bril en Thijs van Beek voor een ommekeer en werd de stand halverwege het derde kwart gelijk getrokken met 45-45. Trajanum probeerde weer controle over de wedstrijd te krijgen maar moest nog tot halverwege het vierde kwart toestaan dat Wyba langszij bleef. Corstiaan Kan kon in het vierde kwart nog zijn stempel drukken op de wedstrijd en 2 minuten voor het einde van de wedstrijd was alles nog mogelijk bij een 62-63 stand. In de slotfase maakten de ervaren spelers bij Trajanum het verschil en waren onze mannen moegestreden. Wyba kreeg nog wel kansen om in de wedstrijd te blijven maar de schoten vielen niet en Trajanum benutte de klok goed waardoor Wyba met fouten moest proberen om het tij te keren maar dat lukte niet. Trajanum speelde de wedstrijd gecontroleerd uit en won van Wyba met 65-72.

Corstiaan Kan 17 punten en Robert Bril 15 punten.

Overnachten in Arcus tijdens de Nijmeegse Vierdaagse!
Welke activiteit zouden we met Trivos en Flyers samen kunnen organiseren?
Sponsor Wyba
“SponsorKliks,
met je eigen aankoop
Fysio
Jager van der Kamp