Vernieuwd Dames 1 team Wyba op de goede weg!

Het vernieuwde Wyba Dames 1 is dit seizoen heel goed aan de landelijke competitie Dames 2e Divisie begonnen.

Onder leiding van een nieuwe trainer/coach, Pieter Kodde, die vorig seizoen nog de U20 van Wyba coachte, is afgelopen mei al gestart met de voorbereiding op het seizoen 2015-2016. Nieuwe speelsters inpassen, nieuwe verdedigingsvormen en aanvalslijnen. Er is hard gewerkt met als uiteindelijke beloning de winst in een oefenwedstrijd (half juni) tegen ex-eredivisiespeelsters van Bemmel. Na een oefenwedstrijd in Maassluis tegen Promotiedivisionist Green Eagles en het bekertoernooi in Wijchen, waarbij 4 overwinningen bijgeboekt konden worden, en nog een desastreus verlopen oefenwedstrijd op een donderdagavond in Elst, waar weer aangetreden mocht worden tegen ex-Bemmelspeelsters, mocht de competitie wel van start. Tussendoor nog een teamuitje waarbij een Escape Room werd bezocht (leuk om eens met je team te doen), een halve wedstrijd scouten bij onze eerste tegenstander en een afsluiter bij een Italiaans restaurant.

De competitie is inmiddels 6 wedstrijden ver en zoals Michelle Tijssen zo mooi kan vermelden op Facebook, niet alleen de Golden State Warriors hebben een 6-0 resultaat neergezet. Ook Wyba Dames hebben 6 wedstrijden gespeeld en gewonnen.

De eerste ontmoeting was gelijk in het zuidelijk gelegen Sittard, tegen de lokale BC Bumpers. Hard werken in defense werd beloond en leverde een 53-73 overwinning op. Na Sittard mochten we naar Nijmegen voor de enige streekderby. Trajanum werd aan de zegekar gebonden: 65-71. Het ging in deze wedstrijd wat moeizamer maar toch, gewonnen.

Onze eerste thuiswedstrijd kwam op 11 oktober j.l. tegen JRC Boxtel. Een duidelijke 70-31 zegt alles. Een week later uit tegen Springfield Berlicum. Een topper in onze competitie, zo werd ingeschat.

Hard verdedigen, snelle aanvallen, goede schoten. Het lukte allemaal en zo konden we ook daar de sporthal verlaten met een 45-63 overwinning. Langzamerhand groeide bij speelsters en coach het besef dat hier iets moois aan het ontstaan was.

Een zeer goede speelstersgroep, uitgebalanceerd, bereid hard te werken voor ieder punt is bezig met een goede seizoenstart. Waar kan dit avontuur eindigen? Op 1 november de eerste topwedstrijd in eigen hal. EVBV Octopus Vught is de tegenstander. Een harde wedstrijd die niet altijd even gelukkig begeleid werd door de scheidsrechters van dienst. Toch een overwinning: 66-59 gaf het sheet aan. Dit had eigenlijk 68-57 moeten zijn maar we gaan daar verder niet over zeuren.

De laatste wedstrijd in deze tot nu toe zo succesvolle campagne betreft de uitwedstrijd in Bakel tegen de Gele Sokken. Na drie kwarten, bij een eclatante 23-74 in het voordeel van de Wijchense dames werd, door de overigens uitstekend leidende scheidsrechters (en dat uit mijn mond) de wedstrijd gestaakt. Te veel speelsters lagen onvrijwillig in een spagaat vanwege de te gladde vloer. Of de wedstrijd tegen Yellow Sox uitgespeeld gaat worden hangt, lijkt ons, af van de eindstand in de competitie. De dames baalden enorm dat er gestaakt werd. Hadden graag ook deze wedstrijd uitgespeeld maar dat was onverantwoord.

Voor komend weekend staat niet de regulier competitiewedstrijd, thuis, tegen BC Vlissingen gepland maar komen de dames van DAS Delft, Promotiedivisie, op bezoek. Deze Bekerwedstrijd wordt in de Arcus gespeeld op zondag 15 november a.s. om 14:00 uur. ‘Be there’ zou ik zeggen tegen alle fans van Damesbasketball Maak kennis met de sterren van Wyba Dames 1 op de teampagina dames 1

Overnachten in Arcus tijdens de Nijmeegse Vierdaagse!
Welke activiteit zouden we met Trivos en Flyers samen kunnen organiseren?
Sponsor Wyba
“SponsorKliks,
met je eigen aankoop
Fysio
Jager van der Kamp