Heren 1 uitwedstrijd tegen koploper Groningen

Onze heren mochten aantreden in en tegen Groningen, de koploper in de eerste divisie A. Van dat team was bekend dat er enkele spelers de afgelopen jaren bij de Groene Uilen een topteam uit een hogere divisie hadden meegespeeld. Een moeilijke tegenstander voor Wyba maar in de eerste actie van de wedstrijd gaf Remy Thonen op een Pick&Roll met Corstiaan Kan een perfecte pass waardoor Corstiaan gelijk de eerste dunk liet aantekenen. Dat was voor Groningen ook het signaal dat Wyba niet voor de gezelligheid 2 uur in de auto had gezeten en zich niet makkelijk zou laten verslaan.

Wyba had daarna veel moeite had om de snelle guards van Groningen af te stoppen waardoor er inside geholpen moest worden en de schutters van Groningen vrijgespeeld werden waardoor de thuisploeg snel een paar punten voorsprong kon nemen. Maar Wyba speelde geconcentreerd en wist de gaten in de verdediging te vinden waardoor Corstiaan Kan en Michiel Peeters inside tot score konden komen en aan het einde van het eerste kwart stond er nog een 18-17 stand op het bord in het voordeel van de thuisploeg.

In de eerste minuut van het tweede kwart nam Groningen het initiatief en liep uit naar een 22-17 voorsprong maar onder aanvoering van Corstiaan Kan, Jeffrey van Huenen en Robert Bril werd aanvallend een tandje erbij gezet en kon Wyba zelfs een voorsprong van 24-31 pakken. Verdedigend klopte het aan Wijchense zijde en de snelle guards van Groningen werden voor zover mogelijk redelijk gecontroleerd. Maar de thuisploeg heeft een paar hele goede driepuntschutters die helemaal los gingen en zo Groningen in het spoor van Wyba hielden. Scores door Thijs van Beek en Robert Bril werden gepareerd door de thuisploeg en zo werd de ruststand 42-46.

In de tweede helft gingen de Groningers in een zone staan om de Wijchense aanval te ontregelen. Wyba had hier niet snel een antwoord op waardoor Groningen in kon lopen. Driepunters van Thijs van Beek en Corstiaan Kan gaven Wyba nog wat lucht maar de schutters van Groningen namen de wedstrijd over waardoor Wyba 5 punten achter stond voor aanvang van het vierde kwart.

Scores van Corstiaan Kan en Robert Bril hielden Wyba nog in het spoor van Groningen maar de achterstand bleef tot halverwege het vierde kwart staan. Vervolgens kreeg Wyba verdedigend wat meer grip op de thuisploeg en kon ze van het scoren afhouden waarna Dani Beunk en Corstiaan Kan van afstand de marge konden verkleinen. Als vervolgens Michiel Peeters met een behendige drive een lay-up kan maken is de stand met nog 2 minuten te gaan gelijk. Verdedigend zet Wyba dan nog een tandje bij en heeft Groningen moeite om een goede aanval op te zetten maar de thuisploeg blijft rustig doorspelen en schiet tot 2 maal toe aan het einde van de schotklok een ongelooflijke driepunter raak waar Wyba geen antwoord meer op heeft en de eindstand wordt bepaald op 85-78.

Wyba heeft Groningen hard voor de punten laten werken en kan zich met een opgeheven hoofd klaarmaken voor de terugreis naar Wijchen.

Corstiaan Kan 31 punten, Robert Bril 13 punten.

Overnachten in Arcus tijdens de Nijmeegse Vierdaagse!
Welke activiteit zouden we met Trivos en Flyers samen kunnen organiseren?
Sponsor Wyba
“SponsorKliks,
met je eigen aankoop
Fysio
Jager van der Kamp