Heren 1 wint in streekderby bij Pluto

Onze Heren 1 had een uitwedstrijd tegen Pluto uit Wageningen op de planning staan. Deze wedstrijd begint al veel weg te hebben van een streekderby en in de afgelopen ontmoetingen was het altijd de thuisclub die aan het langste eind trok. Kijk hier de video>>.
De thuisclub heeft in Matthew van Tongeren een speler met eredivisie ervaring die begin van dit seizoen bij Weert heeft meegespeeld.
Bij Wyba werd de keuze gemaakt om jongeling Thijs van Beek als match-up voor Matthew te gebruiken. De eerste paar minuten liep Pluto wat uit waarbij Wyba moeite had om tot score te komen. Hierdoor kwam Pluto 5-0 voor maar toen kwam Thijs van Beek met enkele sterke drives goed door de verdediging om wat terug te doen maar met enkele afstandsschoten van Pluto werd de voorsprong vergroot tot 15-6.
Hierna konden Corstiaan Kan en Roel van Beek aanvallend wat terugdoen waardoor aan het einde van het eerste kwart de achterstand beperkt bleef tot 21-16.
In het begin van het tweede kwart werd de verdediging wat aangescherpt en werd er gehamerd op het pakken van de verdedigende rebound om Pluto geen extra kansen te geven en mede daardoor kon Wyba terugkomen tot 25-25 en onder aanvoering van Robert Bril pakten we zelfs een voorsprong van 25-29. Matthew van Tongeren nam Pluto echter bij de hand en nam hierdoor een kleine voorsprong maar Corstiaan Kan die al meerdere wedstrijden heel belangrijk voor Wyba is gebleken zorgde voor een ruststand van 36-36.

In het tweede bedrijf waren Stefan Petrutiu en Matthew van Tongeren de belangrijkste scorende spelers bij Pluto die lastig af te stoppen waren en hierdoor kon Pluto halverwege het derde kwart een voorsprong pakken van 49-42. Vervolgens stond Thijs van Beek weer op en met enkele drives en een steal gevolgd door een dunk in de laatste seconde van het derde kwart en de stand was 53-50. In het vierde kwart begon Wyba verdedigend zeer scherp en waren Robert Bril en Corstiaan Kan aanvallend niet te stoppen waardoor Wyba na twee minuten alweer een voorsprong kon pakken van 58-55. Als dan ook het lange afstandsschot van Rick Elemans gaat vallen heeft Wyba heel veel opties om te scoren en kunnen ze uitlopen. Vooral omdat er collectief hard wordt gewerkt in de verdediging worden de scorende spelers van Pluto gestopt en alle rebounds zijn voor de Wijchenaren. Halverwege het vierde kwart staat er een 57-67 voorsprong op het bord een driepunter van Thijs Dueck van Pluto wordt direct beantwoord door scores van Corstiaan Kan en Robert Bril. De voorsprong blijft staan en in de laatste minuut schieten Thijs van Beek en Rick Elemans de wedstrijd op slot en winnen onze Wyba Heren de streekderby met een eindstand van 66-79.

Corstiaan Kan 28 punten, Thijs van Beek 16 punten en Robert Bril 12 punten.

Overnachten in Arcus tijdens de Nijmeegse Vierdaagse!
Welke activiteit zouden we met Trivos en Flyers samen kunnen organiseren?
Sponsor Wyba
“SponsorKliks,
met je eigen aankoop
Fysio
Jager van der Kamp