vrijdag 23 juni 2017

wyba wedstrijdverslagen

Kampioenswedstrijd Heren U18!!!

Kampioenswedstrijd..of toch niet: Hanze Stars U18 - Wyba U18, 01 April 2017. + Met nog drie wedstrijden te spelen dit seizoen en vier punten voorsprong op nummer 2 op de ranglijst, Hanze Stars, gingen heren van Wyba U18 naar de uitwedstrijd uitgerekend bij en tegen Hanze Stars. In de anderhalve competitie dat we dit seizoen spelen hebben we al een keer van Hanze Stars thuis in Wijchen nipt gewonnen met vier punten verschil. Nu volgen mogelijk twee spannende wedstrijden op 1 en 15 April in Zutphen. Eenmaal in Zutphen begonnen we zoals gewoonlijk met reguliere warming-up. Ik, coach, heb bewust weinig aandacht besteed in de aanloop naar de wedstrijd, wetend dat we vorig jaar ontzettend zenuwachtig waren tijdens vergelijkbaar scenario (stonden ook eerste en moesten aan het eind van vorig seizoen twee keer tegen nummer twee) met nagenoeg dezelfde groep spelers maar dan als 2de jaars U16 tegen Pluto.

Lees meer: Kampioenswedstrijd Heren U18!!!

Mix U14 -2 Kampioen!

Het U14-2 Mix team is afgelopen weekend kampioen geworden in zijn klasse.

We staan weliswaar met 3 teams bovenaan, maar de andere 2 teams die gelijk staan met ons hebben de letters VR achter hun naam en dat betekent "Verlies van Rechten". Dit houdt in dat deze teams een of meerdere spelers in hun team hebben die 14 jaar of ouder zijn en dus geen kampioen kunnen worden en niet kunnen promoveren.

Op 3 wedstrijden van het einde staan wij 8 punten voor op Black Stars en BCE, die geen VR achter hun naam hebben staan en dus is Wyba X14-2 de kampioen!
Ons team bestaat uit 4 meiden en 7 jongens en het mooie van ons team is dat we echt een hecht team zijn waarin iedereen plezier heeft in het basketbal en dat met elkaar strijdt voor de overwinning. Ook het feit dat wij tijdens uitwedstrijden meer supporters hebben dan onze tegenstanders bewijst dat de ouders van dit team geweldig meeleven en betrokken zijn bij hun kind.

Zaterdag 1 april spelen wij onze laatste thuiswedstrijd om 16.00 uur tegen Wildcats. Na de wedstrijd wordt het team gehuldigd en in de bloemetjes gezet. Dus als je in de gelegenheid bent, kom het team dan aanmoedigen en het feestje meevieren.

Chen, Levy, Ruben, Kurt, Mathijs, Justin, Rens, Meike, Lise, Isa en Laura van harte gefeliciteerd!!!

Jullie trotse begeleidingsteam: Cees Hendriks, William de Wildt en Christel Peters.

Heren U18 nog steeds op weg naar kampioenschap

Richting climax van de competitie gingen Wyba U18 jongens naar Ceres uit Emmeloord. Ceres is een lastig tegenstander en Wyba beloftes gelijkwaardig. In de anderhalve competitie die we dit seizoen hebben, heeft Wyba al twee keer thuis met minimaal verschil van Ceres gewonnen. De uitwedstrijd beloofde spannend te worden. Eerste kwart ging gelijk op waarbij Wyba man-to-man verdedigde en Ceres in een 3-2 zone opstelling speelde. Joep van Veen en Timo Kamphuis hadden grote moeite inside en afstansschoten vielen niet. Door toch twee rake midrange schoten van Tijn de Groodt ging Wyba kort pauzeren met een voorsprong van 3 punten, 11-14. In 2de kwart speelden we nog meer inside en konden inlopende jongens makkelijker gevonden worden. Toch kwam Ceres langszij. Met nog 3 seconden speeltijd in 2de kwart en bij een gelijke stand van 25-25 zorgde Jeroen Winkenius voor wedereom een minimale voorsprong, door spectaculair in de zoemer een driepunter te raken. Halftime was 25-28.

Lees meer: Heren U18 nog steeds op weg naar kampioenschap

Heren 1 houdt aansluiting in de final four

Het einde van het basketballseizoen nadert en in de eerste divisie staan onze heren op een vierde plek slechts 4 punten achter de koploper.

Pendragon uit Tilburg komt naar de Arcus met slechts 2 punten minder.

Thijs van Beek opent de score en Wyba laat zien dat ze de punten in huis willen houden. Corstiaan Kan pakt inside scores en schiet met 2 driepunters Wyba naar een 15-9 voorsprong halverwege het eerste kwart.

Inside heeft Wyba een duidelijk overwicht en verdedigend kan het de schutters van Pendragon redelijk controleren waardoor Wyba kan uitlopen naar een 26-17 voorsprong aan het einde van het eerste kwart. 

In het tweede kwart kan Pendragon met enkele driepunters de achterstand verkleinen. Robert Bril kan met 2 inside scores Pendragon bijhouden maar de voorsprong is verkleind tot 35-32 als Vincent Bremer en Corstiaan Kan de ruststand bepalen op 39-32.

Lees meer: Heren 1 houdt aansluiting in de final four

Heren 1 wint zoals verwacht van HBV de Jumpers

In de laatste wedstrijd voor de krokusvakantie kwam HBV The Jumpers uit Den Haag naar de Arcus in Wijchen. Wyba staat op een gedeelde derde plek in de eerste divisie en The Jumpers bezetten de laatste plaats. In theorie een makkelijke wedstrijd maar Den Haag speelt met veel jeugd en in de eerste ontmoeting zorgde dat ervoor dat Den Haag vrijuit en zonder druk kon basketballen waar Wyba het nog moeilijk mee had. Het team moest scherp beginnen en met 2 rake driepunters van Anas Alharran in 2 aanvallen stond het gelijk 6-0. Vervolgens had Wyba het wat lastig tegen de zone en kon Den Haag met enkele scores zelfs een 11-10 voorsprong pakken halverwege het eerste kwart.

Corstiaan Kan en Stan Bruijstens gingen zich met de scores bemoeien en verdedigend werd de een-tegen-een tegen gehouden waardoor Wyba kon uitlopen naar 17-13. Aan het einde van het eerste kwart kwam jeugdspeler Stijn Sommerdijk in het veld en hij opende de score met een driepunter in het tweede kwart. Wyba bleef aanvallend de vrije man zoeken en Robert Bril kwam inside sterk tot scores.

Verdedigend had Wyba ook grip op The Jumpers en met een 37-19 voorsprong ging Wyba de rust in.

Lees meer: Heren 1 wint zoals verwacht van HBV de Jumpers