wyba wedstrijdverslagen

Mix U14 -2 Kampioen!

Het U14-2 Mix team is afgelopen weekend kampioen geworden in zijn klasse.

We staan weliswaar met 3 teams bovenaan, maar de andere 2 teams die gelijk staan met ons hebben de letters VR achter hun naam en dat betekent "Verlies van Rechten". Dit houdt in dat deze teams een of meerdere spelers in hun team hebben die 14 jaar of ouder zijn en dus geen kampioen kunnen worden en niet kunnen promoveren.

Op 3 wedstrijden van het einde staan wij 8 punten voor op Black Stars en BCE, die geen VR achter hun naam hebben staan en dus is Wyba X14-2 de kampioen!
Ons team bestaat uit 4 meiden en 7 jongens en het mooie van ons team is dat we echt een hecht team zijn waarin iedereen plezier heeft in het basketbal en dat met elkaar strijdt voor de overwinning. Ook het feit dat wij tijdens uitwedstrijden meer supporters hebben dan onze tegenstanders bewijst dat de ouders van dit team geweldig meeleven en betrokken zijn bij hun kind.

Zaterdag 1 april spelen wij onze laatste thuiswedstrijd om 16.00 uur tegen Wildcats. Na de wedstrijd wordt het team gehuldigd en in de bloemetjes gezet. Dus als je in de gelegenheid bent, kom het team dan aanmoedigen en het feestje meevieren.

Chen, Levy, Ruben, Kurt, Mathijs, Justin, Rens, Meike, Lise, Isa en Laura van harte gefeliciteerd!!!

Jullie trotse begeleidingsteam: Cees Hendriks, William de Wildt en Christel Peters.

Heren 1 wint zoals verwacht van HBV de Jumpers

In de laatste wedstrijd voor de krokusvakantie kwam HBV The Jumpers uit Den Haag naar de Arcus in Wijchen. Wyba staat op een gedeelde derde plek in de eerste divisie en The Jumpers bezetten de laatste plaats. In theorie een makkelijke wedstrijd maar Den Haag speelt met veel jeugd en in de eerste ontmoeting zorgde dat ervoor dat Den Haag vrijuit en zonder druk kon basketballen waar Wyba het nog moeilijk mee had. Het team moest scherp beginnen en met 2 rake driepunters van Anas Alharran in 2 aanvallen stond het gelijk 6-0. Vervolgens had Wyba het wat lastig tegen de zone en kon Den Haag met enkele scores zelfs een 11-10 voorsprong pakken halverwege het eerste kwart.

Corstiaan Kan en Stan Bruijstens gingen zich met de scores bemoeien en verdedigend werd de een-tegen-een tegen gehouden waardoor Wyba kon uitlopen naar 17-13. Aan het einde van het eerste kwart kwam jeugdspeler Stijn Sommerdijk in het veld en hij opende de score met een driepunter in het tweede kwart. Wyba bleef aanvallend de vrije man zoeken en Robert Bril kwam inside sterk tot scores.

Verdedigend had Wyba ook grip op The Jumpers en met een 37-19 voorsprong ging Wyba de rust in.

Lees meer: Heren 1 wint zoals verwacht van HBV de Jumpers

Wyba pakt overwinning in derby tegen Trajanum

Het basketball seizoen in de eerste divisie is al over de helft en het blijft spannend in de top.

Virtus staat 6 punten voor gevolgd door veel teams die gedeeld 2e staan waaronder Wyba en Trajanum. Als Trajanum dan ook op bezoek komt bij Wyba krijg je een mooi affiche. Helaas ontbrak Olaf Janssen door een blessure bij Trajanum waardoor de wedstrijd niet het derby gevoel had maar Wyba wist dat het niet slap mocht beginnen.

Het begin was inderdaad ook voor Wyba dat via Rick Elemans de score opende. Corstiaan Kan werd vervolgens inside door het team gezocht en hij kon alleen maar foutief afgestopt worden. Hierdoor liep Wyba vanaf de vrije worplijn uit naar een 8-2 voorsprong. Trajanum kon via drives van Mency en Celaire Trajanum weer in het spoor van Wyba krijgen met een 18-19 voorsprong voor de gasten uit Nijmegen.          

In het tweede kwart bleef Corstiaan Kan domineren maar grossierde Wyba ook in dom balverlies. Deze turnovers werden direct benut door Trajanum waardoor Wyba snel tegen een achterstand aanliep. Wyba kon aanvallend geen grip krijgen op de tegenstander en hard verdedigend werk zorgde ervoor dat de achterstand met de rust 30-32 was.

Lees meer: Wyba pakt overwinning in derby tegen Trajanum

River Trotters te sterk voor dun bezet Heren 1

Na de goede start van het jaar was het tijd voor onze heren tijd voor de uitwedstrijd tegen River Trotters die net als Wyba op de 2e plaats staan in de 1e divisie.

Wyba kon door geblesseerde en zieke spelers niet volledig aantreden. Met 8 man werd echter te slap gestart en River Trotters ging wel voortvarend van start waardoor binnen een paar minuten al een stand van 6-2 op het bord en River Trotters ging maar door. Martijn van Nordenne van de thuisploeg kon keer op keer ongehinderd vanuit een pick&roll actie het schot pakken en was heel effectief waardoor River Trotters kon uitlopen naar 16-2.

Aan het einde van het eerste kwart liep het aanvallend bij Wyba eindelijk iets beter waardoor Corstiaan Kan de schade kon beperken en de stand aan het begin van het tweede kwart 22-12 was. Een wisseling naar een zone verdediging ontregelde de aanval van River Trotters een beetje waardoor Wyba in het spoor kon blijven.

Thijs van Beek had wat sterke drives naar de basket en Corstiaan Kan was ook heel moeilijk af te stoppen waardoor de achterstand met rust beperkt bleef tot 44-32.

Lees meer: River Trotters te sterk voor dun bezet Heren 1

Crowdfunding voor kermis-slachtoffer

1960EUR
de leden van team X12 verzamelen statiegeldflessen om de familie te steunen