Heren 1 relatief eenvoudig langs Jumpers Den Haag

De uitwedstrijd tegen HBV Jumpers uit Den Haag zou op papier een makkelijke wedstrijd worden. De nummer 2 Wyba tegen de hekkensluiter in de eerste divisie. Meestal sluipt er dan iets van gemakzucht in het team waardoor de wedstrijd moeilijker wordt dan noodzakelijk is.

Het eerste kwart liep het aanvallend goed bij de Wijchense basketballers waar bijna iedereen groter was dan zijn directe tegenstander. Inside zorgden Corstiaan Kan en Robert Bril voor de punten en Remy Thonen deed van afstand ook mee met scoren. Bij de Jumpers ontbraken er enkele spelers waardoor de coach genoodzaakt was om enkele jeugdspelers mee te laten spelen. Ondanks hun beperktere lengte speelden deze spelers wel snel en creatief basketball en daar had Wyba het nogal moeilijk mee. Vooral de 1 tegen 1 was moeilijk te stoppen waardoor Jumpers gewoon mee kon komen met Wyba en aan het eind van het eerste kwart was de stand 19-24.

In het tweede kwart kwam Jumpers zelfs nog dichterbij maar als Stan Bruijstens en Rick Elemans zich met scoren gaan bemoeien loopt Wyba weer uit naar een 29-39 voorsprong. Een eindspurt van Jumpers waar Wyba geen antwoord op heeft zorgt er echter voor dat de voorsprong met de rust weer 5 punten is bij een 36-41 voorsprong voor Wyba. De coach was echter ‘not  amused’ met het spel van Wyba en na een hoop herrie vanuit de kleedkamer begon Wyba vol energie en vertrouwen aan de tweede helft. Remy Thonen kon met een drive inside scoren en als Anas Alharran en Remy dan ook van afstand raak beginnen te schieten kan Wyba rustig uitlopen naar 44-53 halverwege het derde kwart. Verdedigend wordt er dan wat afgewisseld met zone en iedereen loopt net die extra benodigde stap waardoor Jumpers niet meer in het verhaal voorkomt en Wyba kan uitlopen naar een 48-72 voorsprong. In het laatste kwart gaat het spel nog gelijk op maar aan het einde van de wedstrijd pakt Wyba nog een kleine eindsprint en met een achterwaartse dunk van Corstiaan Kan wordt de eindstand bepaald op 60-89.

Remy Thonen 23 punten, Corstiaan Kan 21 punten en Robert Bril 12 punten.