Heren 1 werkt aan puntensaldo tegen Rowic

Onze heren doen het goed in de eerste divisie en staan op een gedeelde eerste plaats. Als de heren van Rowic uit Dordrecht, die laatste staan, op bezoek komen  lijkt dat bij voorbaat een makkelijke wedstrijd te worden.

Het team uit Dordrecht heeft veel ervaren spelers zien vertrekken en hebben veel jeugdspelers naar het eerste doorgeschoven. Hierdoor hebben ze veel kwaliteit en ervaring in moeten leveren en spelen ze een lastig seizoen. Vooral als er door omstandigheden dan ook maar 6 spelers mee kunnen doen wordt het helemaal lastig.

 

Wyba heeft als doel om de hele wedstrijd geconcentreerd te blijven spelen en ongeacht de tegenstander het maximale uit het eigen team te halen. In de beginfase is het krachtsverschil al duidelijk en het gebrek aan lengte bij Rowic geven Robert Bril en Corstiaan Kan inside veel kansen die benut worden. Als Thijs van Beek en Stan Bruijstens met snelle drives de score vergroten loopt Wyba uit naar een 31-17 voorsprong aan het einde van het eerste kwart.

Ondanks de voorsprong  blijft Wyba voor het merendeel goed geconcentreerd spelen. In het tweede kwart wordt de verdediging gewijzigd om zo het spel van Dordrecht al snel te ontregelen en blijft Wyba onder aanvoering van Robert Bril aan de lopende band scoren en gaat Wyba met een 66-31 voorsprong rusten. De tweede helft bleef Wyba fel verdedigen en kon het nog verder uitlopen. Hierbij lag de focus eerst op breaks lopen maar als er geen scoringskans zou zijn dan als team opereren en normale aanvallen blijven spelen. Dat werkte perfect en zo kreeg iedereen zijn kansen waarbij spelers inside gezicht werden. Hierdoor was het Aaron Dekker die aan het einde van het derde kwart met een paar scores de stand op 96-42 bepaalde voor aanvang van het vierde kwart. Ondanks de ruime voorsprong bleef Wyba het laatste kwart zo goed als het kon geconcentreerd en als team spelen en werd de eindstand 124-57.

 

Corstiaan Kan 28 punten, Robert Bril 25 punten, Thijs van Beek 22 punten, Aaron Dekker 13 punten, Remy Thonen 10 punten en Stan Bruijstens 10 punten.