Heren 1 ook in Tilburg naar overwinning

Op vrijdagavond een uitwedstrijd is nooit prettig. Vooral tegen Pendragon die, ondanks hun te lage positie op de ranglijst, een goed team hebben en het menig team moeilijk gaan maken.

Na de makkelijke overwinning op Rowic vorige weekend gingen onze heren dan ook met een goed gevoel naar Tilburg. De eerste paar aanvallen oogden fris en verzorgt en Thijs van beek kon met een driepunter de score openen en Corstiaan kan met een inside score de voorsprong vergroten. Al snel werd duidelijk dat Tilburg van grote afstand goed kon schieten en met een paar driepunters nam Tilburg een voorsprong.

Verdedigend kon wyba geen vuist maken en als Pendragon dan eindelijk mis schoot reageerden de wijchenaren niet alert genoeg waardoor Pendragon de aanvallende rebound kon pakken en alsnog tot scoren kon komen. Wyba eindigde het eerste kwart met een 22-18 achterstand.

In het tweede kwart was het nog steeds de center Ten Klooster van Pendragon waar de Wijchense verdediging geen antwoord op had. Ondanks een omzetting naar een zone verdediging, de thuisploeg bleef scoren of aanvallende rebounds pakken. Als Rick Elemans in de ploeg komt kan wyba met wat snelheid wat terugdoen en blijft het met een paar snelle breaks in het spoor van Pendragon. Jeffrey Touw van Pendragon begint dan ook van grote afstand raak te schieten waardoor Pendragon uitloopt naar een 10 punten voorsprong die tot de rust blijft staan.  

De tweede helft start wyba met een 44-34 achterstand en in de kleedkamer is duidelijk gemaakt dat het roer om moet. Die verandering komt er ook en het team begint nu ook als team te spelen. Verdedigend worden er stops gemaakt en scores van Remy Thonen en Robert bril zorgen ervoor dat halverwege het derde kwart de achterstand nog maar 4 punten is.

Punt voor punt kruipt wyba dichterbij en voor aanvang van het vierde kwart is de stand 56-55 in het voordeel van Pendragon. Beide teams komen in de eerste paar minuten moeilijk tot scores en halverwege het vierde kwart is het Corstiaan kan die wyba weer op voorsprong zet met 57-58. Vanaf dat moment ruikt wyba de overwinning en zijn de spelers niet te stoppen. Anas Alharran schiet een driepunter raak en Rick Elemans duikt achter de verdediging over de baseline en kan zo scoren.

Verdedigend staat het solide bij wyba en de verdedigende rebound wordt nu wel gepakt waardoor Pendragon moeilijk tot score kan komen. Robert bril pakt inside nog wat scores en Remy Thonen vergroot met een driepunter de voorsprong naar 6171 met nog 1 minuut te gaan. Dat is het moment voor Pendragon om door fouten te maken de klok te stoppen en wyba op de vrije worplijn te zetten. Als Anas Alharran dan 6 uit 6 schiet en Jaap Ratering-Arntz 2 uit 2 is de wedstrijd binnen. Eindstand 67-81. Wyba staat nog steeds op een gedeelde eerste plaats samen met Virtus uit Werkendam. Op 3 december 20:15 speelt wyba de thuiswedstrijd tegen Virtus.


Corstiaan kan 17 punten, Remy Thonen 16 punten, Anas Alharran 13 punten en Robert bril 10 punten.