Heren 1 haalt het net niet tegen Virtus

In een goed gevulde Arcus spelen onze heren tegen Virtus uit Werkendam. Beide teams delen de eerste positie in de eerste divisie en veel mensen zijn naar de sporthal gekomen om deze wedstrijd te bekijken en Wyba aan te moedigen.

In het eerste kwart is Wyba duidelijk nerveus maar ondanks de zenuwen komen ze toch door Corstiaan Kan en Robert Bril op een 7-2 voorsprong. Virtus heeft de ervaren Martijn en Patrick Both in de gelederen die met veel ervaring ervoor zorgen dat Virtus weer gelijk kan komen.

Stan Bruijstens die de afgelopen jaren bij Virtus heeft gespeeld maar nu voor Wyba uitkomt zorgt dan voor de benodigde gemaakte vrije worpen waardoor Wyba weer een kleine voorsprong kan pakken.

Het tweede kwart begint dan met een voorsprong van 19-16 voor Wyba. Maar dan is Wyba helemaal de weg kwijt en als Virtus handig gebruik maakt van het slordige spel van Wyba kan Virtus makkelijke breaks lopen. Aanvallend is Wyba te slordig en duurt het 5 minuten voordat er een Wijchense score gemaakt wordt. Dan staat er al een achterstand op het bord van 21-25.

Anas Alharran schiet dan zijn eerste driepunter raak maar bij Virtus loop Mark Bierhof rond die er dan ook 3 achter elkaar inschiet waardoor Wyba dankzij een dramatisch slecht kwart met een 26-34 achterstand de rust ingaat. 

 

In de tweede helft start Wyba aanvallend fel en kan het terugkomen in de wedstrijd door scores van Thijs van Beek en Corstiaan Kan.

Verdedigend kan Wyba door hard werken de Werkendammers redelijk afstoppen. Wanneer Anas Alharran zich met driepunters met de score gaat bemoeien komt Wyba terug tot 1 punt achterstand halverwege het derde kwart. Ee omschakeling naar een zone verdediging bij Virtus zorgt weer voor een verstoring in de Wijchense aanval waardoor Virtus meerdere malen de bal kan onderscheppen en makkelijk weer kan uitlopen waardoor Wyba het vierde kwart mag beginnen met een 46-56 achterstand.

Niels Plieger bij Virtus zorgt met zijn ervaring ervoor dat Virtus gelijk op kan gaan met Wyba maar Corstiaan Kan en Anas Alharran nemen daarna het initiateif over en Wyba komt met nog 3 minuten te gaan tot 58-64 terug.

Als Stan Bruijstens dan met een kort schot en Corstiaan Kan met een rebound en een inside score de stand op 62-64 brengt is alles nog mogelijk.

Verdedigend staat het aan Wijchense kant sterk maar de zenuwen nemen het dan weer over en als de laatste 2 minuten alleen maar balverlies wordt geleden en vrije kansen worden gemist moet Wyba fouten maken om de tegenstander op de vrijelijn te zetten. Virtus maakt hier goed gebruik van en maakt 3 van de 4 vrije worpen waardoor de eindstand 62-67 wordt.

Helaas komt Wyba net tekort in deze topper tegen de mede koploper maar een druk bezochte en spannende wedstrijd met veel sfeer en de wetenschap dat Wyba ondanks het verlies nog steeds in de top van de eerste divisie staat zal de pijn iets moeten verzachten.

Corstiaan Kan 24 punten, Anas Alharran 20 punten.