Top ervaring voor onze jongste dames in competitie

Afgelopen half jaar….>

Een nieuw meiden team in een nieuwe competitie, namelijk U12 meisjes competitie in Zuid. Het meidenteam bestaat uit 10-12 meiden, waarvan 10 officieel nog U10 zijn. Het is een leuk en divers team. De samenstelling verschilt op het gebied van karakter, leeftijd (8-11 jaar) en dus ook lichaamslengte. 

Dit seizoen zijn we gestart met een spannend toernooi in de Arcus als voorbereiding op de eerste helft van de competitie. Competitiewedstrijden spelen is toch wel spannender en weer een stapje serieuzer dan de U10 toernooien. Vorig jaar was er nog ruimte om de spelregels iets op te rekken of om extra tijd te hebben om iets uit te leggen tijdens een wedstrijd.

Onder leiding van onze enthousiaste coach en trainer Marleen groeien de meiden in vorm en wedstrijdbesef. Per wedstrijd en training zie je dat de meiden weer dingen bijgeleerd hebben. Bovendien trainen ze nu ook tweemaal in de week. Voorzien van zweetdruppels en serieuze gezichten worden de oefeningen gedaan, de volgende morgen natuurlijk wakker worden met de nodige spierpijn. Dat is een nieuwe ervaring voor ze.

Bij de training wordt de meiden geleerd wat STAR inhoud, dit zijn belangrijke onderwerpen die de basketbalbond en Wyba de kinderen wil leren namelijk: Sportiviteit, Teamwork, Acceptatie en Respect. Alle meiden doen hier aan mee. Dat maakt nu dit U10-U12 meiden een fantastisch meidenteam.

Terug naar de start van het seizoen: onze eerste wedstrijden spelen in deze competitie…. De meiden zetten zich enorm in en maken er fantastische wedstrijden van. Het is wel erg wennen, het tempo, vanaf dit seizoen met alleen meiden in het veld, langere speeltijden en meer wedstrijdhelften. De laatste wedstrijd moest echt op het tandvlees. Wat hebben ze hard gewerkt, erg moe en voldaan zijn ze aan het eind gekomen. Maar stuk voor stuk komen de meiden voorzien van enorme glimlach elke keer van het veld af. Vele wedstrijden worden in de Arcus en daarbuiten gespeeld. Eindhoven, Rosmalen en ook Veghel hebben ze bezocht. Het harde werken in de training, kunnen ze gelijk in praktijk uitvoeren. In het begin was het de wedstrijd overleven, maar na een paar wedstrijden kwam het echte verdedigingsbesef naar boven en komen de meiden ook aan scoren toe. Wat een overwinning voor ze. De glimlach blijft groeien. Ze moeten helaas nog steeds toegeven tegen de meer ervaren en iets ouderere meiden, maar ze kunnen steeds beter meekomen en het verschil wordt steeds kleiner. Soms zijn ze zelfs al beter. Dan worden er wedstrijden gewonnen. Natuurlijk is dit een geweldig iets, maar het belangrijkste vinden de meiden dat ze goed gespeeld hebben samen met hun team en een high five van Marleen hebben gehad. En zelfs de tegenpartij geeft de meiden weleens een welgemeend compliment hoe ze enorm gegroeid zijn. Tijdens de wedstrijden zijn er altijd ouders aanwezig, hulp voor het team maar ook vervoer, wassen van de tenues, maar bovenal het aanmoedigen. Vanaf de tribunes wordt bij ieder shot, overtreding of pijnlijk momentje meegeleefd door deze ouders, maar ook de resultaten gedeeld in hun eigen team-app. Samen met hun, de meiden en hun coach is dit een perfecte combinatie.

Wat een stel!

Geschreven door een enthousiaste ouder.