Heren 1 wint zoals verwacht van HBV de Jumpers

In de laatste wedstrijd voor de krokusvakantie kwam HBV The Jumpers uit Den Haag naar de Arcus in Wijchen. Wyba staat op een gedeelde derde plek in de eerste divisie en The Jumpers bezetten de laatste plaats. In theorie een makkelijke wedstrijd maar Den Haag speelt met veel jeugd en in de eerste ontmoeting zorgde dat ervoor dat Den Haag vrijuit en zonder druk kon basketballen waar Wyba het nog moeilijk mee had. Het team moest scherp beginnen en met 2 rake driepunters van Anas Alharran in 2 aanvallen stond het gelijk 6-0. Vervolgens had Wyba het wat lastig tegen de zone en kon Den Haag met enkele scores zelfs een 11-10 voorsprong pakken halverwege het eerste kwart.

Corstiaan Kan en Stan Bruijstens gingen zich met de scores bemoeien en verdedigend werd de een-tegen-een tegen gehouden waardoor Wyba kon uitlopen naar 17-13. Aan het einde van het eerste kwart kwam jeugdspeler Stijn Sommerdijk in het veld en hij opende de score met een driepunter in het tweede kwart. Wyba bleef aanvallend de vrije man zoeken en Robert Bril kwam inside sterk tot scores.

Verdedigend had Wyba ook grip op The Jumpers en met een 37-19 voorsprong ging Wyba de rust in.

De tweede helft opende Stijn wederom met een driepunter en Robert Bril zorgde voor een 46-24 voorsprong. Een slordige fase brak voor Wyba aan en een omschakeling naar een zone bracht ook niet het gewenste resultaat. The Jumpers kon een beetje inlopen maar Stan Bruijstens en Thijs van Beek konden met drives de basket aanvallen en zo Wyba weer op het goede pas houden. Rick Elemans werd na een mooi baseline cut gevonden en als hij daarna op de break wordt gevonden eindigt het derde kwart in een 63-42 voorsprong voor Wyba. In het vierde kwart gaat het spel nog redelijk gelijk op maar de laatste vier minuten geloven de bezoekers het wel en kan Wyba nog wat breaks lopen waarbij Corstiaan met twee alley oop’s het publiek nog enthousiast krijgt. Een mooie teamoverwinning wat de scoreverdeling ook laat zien en waardoor Wyba de derde plek positie in handen heeft in de eerste divisie.

Corstiaan Kan 15 punten, Stan Bruijstens en Robert Bril 14 punten, Anas Alharran 12 punten en Thijs van Beek 10 punten.