Spelregelbewijs

Spelregelbewijs

  Instructie Spelregelbewijs: Vanaf seizoen 2022-2023 wordt er na iedere wedstrijd gecontroleerd of een speler die heeft meegedaan in het bezit is van een spelregelbewijs. Wanneer een speler heeft meegedaan, terwijl deze speler geen spelregelbewijs heeft, wordt een waarschuwing genoteerd en per mail kenbaar gemaakt aan de verenging en de speler zelf. Wanneer een speler voor de achtste keer meespeelt, zonder spelregelbewijs, wordt de speler aangemerkt als ongerechtige speler. Dit betekent dat het team de wedstrijd verliest met 20-0 en een boete ontvangt.

  Het spelregelbewijs is te behalen via FlowSparks

  Ga hiervoor naar https://login.flowsparks.com/  en klik op wachtwoord vergeten. Vul op het volgende scherm het e-mailadres in waarmee de NBB-app is geregistreerd en je ontvangt een link om een nieuw account aan te maken. Hiervoor is de relatiecode nodig. Dat is het spelersnummer dat je vindt op de digitale spelerspas in de NBB-app.
  Klik na inloggen met het nieuwe wachtwoord op het groene vlaggetje bij Amsterdam en vervolgens op aanmelden. Vul het volgende in:
  •             Afdeling: NBB Afdeling Landelijk
  •             Type: Opleidingen en inschrijvingen
  •             Categorie: FlowSparks
  •             Subcategorie: Spelregelbewijs
  Je krijgt dan na een paar minuten een aanmelding van FlowSparks. Wanneer de site in het Engels staat, kun je dat aanpassen via de settings/instellingen rechtsboven (poppetje helemaal in de hoek). De rest wijst zich vanzelf.

  De volledige info van de NBB staat op http://www.basketball.nl/competities/spelregels/spelregelbewijs/

  Het spelregelboekje is hier te downloaden.